Ha vállalkozása eddig még nem használta a videómarketinget, akkor ebben az évben nem halogathatja tovább, el kell kezdenie. 2020-ra elértük, hogy a szöveges tartalom egyszerűen nem tud tovább versenyezni a videó és a képi információközlés erejével, különösen akkor, ha a Vállalkozásunk célja, hogy termékeket és szolgáltatásokat online próbáljon eladni.

Kijelenthetjük, hogy az emberek több videót néznek, mint valaha. A mindig jelenlévő okostelefonok segítségével videókat néznek meg és osztanak meg, így a leggyorsabban tudnak információt szerezni a márkákról és az általuk kínált lehetőségekről.

A videó marketing nagyon vonzó, különösen, ha élő videóról beszélünk. Az élő közvetítés a digitális marketing hatékony módszere, főleg ha influencer-marketinggel kombináljuk. Legyen szó a közösségi média befolyásolóinak új generációjáról vagy a „hagyományos” celebekről, hírességekről, sportolókról és zenészekről. Az élő videó közvetítése (streaming) még hatékonyabb eszköz a közösségi médiában, különösen, ha olyan influencerrel csináljuk, aki közvetlenül kommunikál közönségével, folyton jelen van, kommenteli a felhasználók véleményét, a beérkező megjegyzéseket elolvassa és reagál rájuk, ez hatalmas vonzerőt jelent a közönség (közösség) számára.

Fontos paraméter a videós tartalom hossza, maradjunk az 1-3 perces videóknál, még akkor is ha bonyolult témát szeretnénk részletezni. Inkább vágásokkal, gyorsítással, feliratozással és egyéb technikával próbáljuk a videónk hosszát redukálni. Ilyen videó szerkesztéshez elsősorban az Adobe termékét a Premier Pro szoftvert ajánljuk, amely néhány óra alatt kezdő szinten elsajátítható, bármilyen effekt, felirat, vágás megoldható vele. Az Adobe support oldalán nagyon jól használható Segítség – videók találhatóak a témában. https://helpx.adobe.com/hu/support/premiere-pro.html
Ezen kívül számos, akár ingyenes platform is elérhető már, amelyekel a vizuális tartalom könnyen és látványosan szerkeszthetővé válik: InShot, iMovie, Lightroom, Premiere Rush. Ha még egyszerűbb megoldást keresünk, akkor az Instagram Layout vagy az Instagram Boomerang applikációk letöltését és használatát ajánljuk telefonon keresztül.